Doi angajatori botoșăneni, care aveau la muncă cetățeni străini, amendați de polițiști

uniforma politist si masina politieÎn urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din Botoșani au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 de lei, pe numele reprezentanților a 2 societăți comerciale, pentru nerespectarea prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

like facebookActivitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroulpentru Imigrări al județului Botoşani,în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii muncii nedeclarate și angajării ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență.

Polițiștii de imigrări au efectuat controale la mai multe societăți comerciale de pe raza județului Botoșani, urmărindu-se modul de respectare a legislaţiei naţionale referitoare la angajarea în muncă a străinilor proveniţi din state terţe.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au aplicat 2 sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 1500 lei angajatorilor, pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute de art. 34 alin.1 și 2 din O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, respectiv neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța I.G.I. asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Biroul pentru Imigrări reamintește tuturor persoanelor fizice și juridice că încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României este reglementată de O.G. 25/2014 şi O.U.G. 194/2002, republicată, privind regimul străinilor în România, acte normative ce prevăd obligaţii atât pentru angajatori cât şi pentru angajaţii cetăţeni străini, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

One thought on “Doi angajatori botoșăneni, care aveau la muncă cetățeni străini, amendați de polițiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com