Absolvenții de liceu fug de indemnizația de șomaj

carnet de somerDezinteres din partea absolvenților de liceu pentru indemnizația de șomaj. Directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani, Teodor Dimitriu, susține că anul trecut din cei aproape 4000 de absolvenți de liceu și școli profesionale doar puțin peste 300 s-au înscris în bazele de date ale agenției.

Asta în ciuda campaniilor făcute de AJOFM Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniAbsolvenții de 8-10 clase, școală profesională și liceu nu vin să se înscrie în evidențele noastre. Anul trecut din cei 4000 de absolvenți, s-au înscris în evidențele noastre 300. Din cauza aceasta ne-am făcut foarte greu planul de ocupare. O altă problemă este scăderea nivelului de școlarizare, și aici mă refer că nu finalizează învățământul obligatoriu de cel puțin opt clase”, a spus Dimitru.

Absolvenții pot beneficia de indemnizație de șomaj în cuantum de 250 lei pe lună timp de șase luni, prime de mobilitate sau încadrare, cursuri de calificare gratuite și de subvenționarea locului de muncă pe o perioadă de 1-3 ani. Înscrierea absolvenților de liceu este posibilă indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat.

One thought on “Absolvenții de liceu fug de indemnizația de șomaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *