Pagube de peste 5,7 milioane lei în mai multe localități din județ, după grindina de luna aceasta

recolta compromisa de grindinaPeste 5.100 de hectare de culturi agricole au fost afectate de grindina care s-a abătut asupra județului în urmă cu două săptămâni. Potrivit unei situații prezentate de prefectul Dan Șlincu în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, valoarea estimată a pagubelor înregistrate la culturile agricole se ridică la 5,57 milioane lei, însă au mai fost deteriorate și 3 km tronsoane drumuri comunale și sătești, cu o valoare de aproape 200.000 lei.

like facebook, stiri, botosaniPagubele s-au înregistrat în șapte unități-administrativ-teritoriale, respectiv Săveni, Drăgușeni, Nicșeni, Răchiți, Ungureni,Unțeni și Vlăsinești.

În orașul Săveni, valoarea pagubelor se ridică la 329.000 lei, în Drăgușeni pagubele au fost de 885.000 lei, Nicșeni-80.000 lei, Răchiți-470.000 lei, Ungureni-1,7 milioane lei, Unțeni- 1,08 milioane lei, Vlăsinești -1,1 milioane lei. La Vlasinești a fost și o locuință avariată.

”Comisiile alcătuite din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații Urgență, Direcția pentru Agricultură, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, Sistemul de Gospodărire a Apelor s-au deplasat în teren în vederea constatării și evaluării pagubelor produse”, a spus Șlincu.

În acest sens a fost întocmit un proiect de hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care s-au solicitat fonduri de la Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *