Controale ale Casei de Asigurări de Sănătate la medici și farmacii, după ce au fost găsite rețete date ilegal

medic reteteCorpul de control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani derulează un amplu control la medici de familie, medici specialiști și farmacii, după ce au fost găsite rețete acordate ilegal.

Controlul a fost dispus de la nivel național, în urma unor nereguli depistate de Curtea de Conturi. Unii medici au eliberat rețete compensate 90% unor persoane care nu aveau acest drept ori unor așa-ziși veterani de război, fără documentul care să ateste acest lucru.

like facebookSe fac verificări referitoare la aspectele semnalate de Curtea de Conturi, care a efectuat un control la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și care ne-a transmis anumite obiective. Controlul se află în derulare și are în vedere mai multe aspecte privind prescrierea medicamentelor fără respectarea regulilor din protocoalele terapeutice pentru pensionari din programul de compensare cu 90% și care nu aveau dreptul să primească rețete compensate 90%, veterani care nu aveau calitatea de veterani de război”, a menționat Carmen Nicolau, președintele CAS Botoșani.

One thought on “Controale ale Casei de Asigurări de Sănătate la medici și farmacii, după ce au fost găsite rețete date ilegal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *