Câștigătorii concursului ”Prietenii Pompierilor”

prietenii pompierilor 1Peste 100 de copii s-au întrecut, astăzi, pentru trofeul ”Prietenii Pompierilor”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, concursul ”Prietenii Pompierilor” s-a desfășurat pe stadionul ”1 Mai” din municipiul Dorohoi și a aliniat la start zece echipaje de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița, Școala Gimnazială Cordăreni, Școala nr. 17 Botoșani, Școala „A. I. Cuza” Dorohoi și Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniConcurenții au susținut două probe, teoretică și practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor. La proba practică, elevii și-au arătat îndemânarea și viteza la pista cu obstacole și la ștafeta de 400 de metri, tot cu obstacole.

 Locul I la categoria fete a fost obținut de echipajul Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, iar la categoria băieți/mixt de echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

Pe a doua treaptă a podiumului au urcat, la categoria fete, echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoșani, iar la categoria băieți/mixt echipajul Școlii Gimnaziale Cordăreni. Locul III, la categoria fete a fost adjudecat de echipajul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița, iar la categoria băieți/mixt echipajele Școlii nr. 17 Botoșani și Liceului „Anastasie Bașotă” Pomârla.

 Concursul ”Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situații de urgență, precum și de promovare a atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în situații de risc,

  Organizatorii au fost sprijiniți de către membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Dorohoi, Văculești și Băești, dar și de voluntari din cadrul proiectului național ”Voluntari din Pasiune”

 

One thought on “Câștigătorii concursului ”Prietenii Pompierilor”

  1. Felicitări tuturor participanților și profesorilor coordonatori! Laude pentru organizatori, ISU …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *