FOTO & VIDEO Desfăşurare impresionantă de forţe în centrul municipiului Botoșani. Mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțieri, la fața locului

exercitiu simulare isu politie 1Mai multe echipaje de poliție, pompieri, jandarmi, dar și cadre medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță au ajuns, marți-dimineață, în centrul municipiului Botoșani. Acestora li s-au alăturat specialiști ai instituțiilor cu atribuții în  managementul situațiilor de urgență, la un amplu exercițiu în domeniul situațiilor de urgență desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoşani, dar şi în zonele adiacente acesteia.

like facebook, stiri, botosaniAcțiunea a început cu simularea unui cutremur, urmat de un incendiu la Casa de Cultură a Sindicatelor și la clubul care se află în clădirea acestei instituții. Au avut loc evacuări de persoane și o intervenție a pompierilor cu autoscara la clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor.

A fost simulat, de asemenea, și un accident rutier grav, cu intervenția cadrelor medicale, poliției și pompierilor.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice create au fost angrenate forţe şi mijloace ale Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției Locale Botoșani, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Botoșani, Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Județean „Mavromati”, Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului Județean în Construcții, Filialei ”Crucea Roșie”, Casei de Cultură a Sindicatelor, DELGAZ Grid S.A. și I.S.U. Botoșani.

La activitate au participat și membrii Comitetului Județean  pentru Situații de Urgență Botoșani, precum și prefectul județului, Dan Șlincu.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi modul de acțiune a forţelor implicate, viabilitatea planurilor de intervenție/cooperare, precum și a procedurilor structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc gestionate la nivel județean. Totodată, în cadrul simulărilor s-a verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Pe perioada desfăşurării exerciţiului, a fost restricționată circulaţia rutieră pe Cuza Vodă și Marchian.

dan slincu simulare isu

exercitiu simulare isu politie

exercitiu simulare isu politie 7

exercitiu simulare isu politie 6

exercitiu simulare isu politie 5

exercitiu simulare isu politie 4

exercitiu simulare isu politie 3

exercitiu simulare isu politie 2

One thought on “FOTO & VIDEO Desfăşurare impresionantă de forţe în centrul municipiului Botoșani. Mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțieri, la fața locului

  1. DA DA, halal simulare ! Pai faceti o simulare reala in care in locurile in care interveniti sa fie masinile parcate ca deobicei, nu goliti strazile cu 2-3 zile inainte ! Aia inseamna simulare !!! Sa vedem cum muta masinile parcate ca sa poata interveni !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *