Declanșarea procedurii de alegeri locale parțiale pentru primar într-o comună din județ, blocată de procese. Cetățenii sunt nemulțumiți

alegeri locale 2016 - sectie de votare - urna - botosaniUn fost primar din județul Botoșani, înlăturat din funcție urmare a stării de incompatibilitate în care se afla, a făcut recurs la o sentință a instanței prin care cerea anularea Ordinului prefectului privind încetarea de drept înainte de termen a mandatului. Este vorba de Loredan Geanin Buraga, fost primar al comunei Mihălășeni, care continuă să se războiască în instanță cu Prefectura, după ce a fost înlăturat din funcție.

Acesta a contestat în instanță ordinul de încetare, însă instanța nu i-a dat câștig de cauză și, deși hotărârea este definitivă,  a făcut recurs. Din acest motiv, Instituția Prefectului nu poate trimite decizia către Guvern, în vederea emiterii unei hotărâri privind organizarea de alegeri locale parțiale în comuna Mihălășeni.

like facebookÎn țară se admite și calea de atac a recursului, deși legea spune clar că hotărârea primei instanțe este definitivă. A depus domnul Buraga certificat constatator de la Tribunalul Botoșani, cum că s-a declarat recurs pe sentința de fond. Noi informăm MAI cum că hotărârea e definitivă, dar în același timp a fost atacată cu recurs. Așteptăm să se judece. Nu putem transmite către Guvern că postul este vacant, atâta timp cât este judecată. Se poate întoarce o soluție a instanței”, a declarat Mihaela Aroșoaie, șef serviciu juridic în cadrul Instituției Prefectului.

Tergiversarea acestei cauze a iscat nemulțumiri în rândul cetățenilor din comună. Edu Liviu, localnic, a depus un memoriu la Prefectură și spune că oamenii vor veni să protesteze în fața instituției pe motiv că nu sunt organizate alegeri locale parțiale pentru primar.

Buraga și-a pierdut funcția, după ce inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate l-au acuzat că a deţinut simultan calitatea de primar cât şi administrator al unor societăţi comerciale.

3 thoughts on “Declanșarea procedurii de alegeri locale parțiale pentru primar într-o comună din județ, blocată de procese. Cetățenii sunt nemulțumiți

  1. Va multumesc pentru aparitia articolului si doresc sa cred ca domnul Prefect ,ne va raspunde concret la memoriul depus de cetatenii din comuna Mihalaseni. Nu stim ce sa credem , ca d-lui in data de 18.04.2018. a raspuns corect la interviul dv-oastra. Nu stim ce s-a intamplat intre timp , ca doamna Arosoaie il contrazice.Dorim ca dansa sa ne comunice concret care este articolul din lege , care in astfel de caz nu tine cont de legalitatea hotararii. Dupa ce vom avea actiunea de protest , vom cere M.A.I. sa analizeze modul cum si-au facut datoria juristii prefecturii , care au fost mai mult si tot timpul de partea reclamantului. Asa s-a ajuns la tergiversarea procesului , dorita , proces ce trebuia finalizat conform legii intr-un singur termen. Rugam ca Institutia Prefectului sa ne reprezinte ,pe noi cetatenii contribuabili cu o mai mare responsabilitate , nu cu tertipuri avocatesti , la care sa subscrie.Rog pe d-na Arosoaie sa se aplece mai mult la multitudunea de probleme ilegale care se intamplasi se petrec la U.A.T. Mihalaseni.

  2. Îl roade invidia pe fetița de Edu?exista o vorba.Nu mor caii când vor câinii! Oare câți cetățeni vor merge la proteste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *