FOTO! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită în județ alături de autorități și parlamentari

ministriul agriculturii petre daeaMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns, duminică, în județul Botoșani. El a fost la Stânca, acolo unde a vizitat stadiul lucrărilor la stația de pompare a apei pentru un sistem de irigații care va deservi peste 3000 de hectare teren.

La Ripiceni-Stânca se fac lucrări de refacere a sistemului de irigații în valoare aproximativă de 800.000 lei, sistem prin care în 2018 vor fi irigate 1040 ha de teren din totalul de 3000 hectare.

Constructorul este Mecanex. Ministrul Agriculturii a anunțat, duminică, că se va întoarce pe 30 mai, pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Pe 30 mai voi fi prezent aici pentru a vedea dacă lucrarea s-a finalizat, lucrare care nu este ușor de făcut, pentru că în urmă vedeți ce a rămas: ziduri aproape căzute, pompe dezmembrate. Multe componente au fost luate pentru că românii au avut două unelte, din nefericire, după 1989, pe care le-au folosit zi de zi și ceas de ceas. Au avut barosul și bomfaierul sau flexul. Unde era ciment dădea cu barosul, unde era fier tăiat cu flexul sau cu bomfaierul, îl pune pe umăr și îl ducea la punctele de colectare fier vechi. Iată că acum ne uităm în sus și așteptăm picăturile de ploaie și să fim tot timpul în situația de a nu avea ce ne trebuie când natura nu este cu noi. Este un obiectiv important, într-o zonă foarte bună din punct de vedere agricol, pentru că sunt terenuri productive, fermieri deosebiți, oameni care au investit de-a lungul vremii, s-au capitalizat, au adus tehnică agricolă din afară. Au de toate, dar nu au apă. Și dacă nu există apă, nu ai nici producție. Iată de ce interesul deosebit pentru noi, pentru Guvernul țării, pentru toți de aici este de a pune în funcțiune sistemul de irigații”, a spus ministrul.

Petre Daea își continuă vizita la stația de pompare a apei pentru irigații de la Manoleasa, după care va fi prezent la  Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele, Plante Tehnice şi Produse Tradiţionale organizat în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

like facebook, stiri, botosaniÎn vizita sa, ministrul este însoțit de prefectul județului Dan Șlincu, dar și de parlamentari PSD, șefi de instituții.

petre daea ministrul agriculturii bt

 

One thought on “FOTO! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită în județ alături de autorități și parlamentari

  1. Am ajuns sa spunem ” sărut mâna” pentru o frântură de normalitate! Tipul asta bătrân cu părul alb ,un pensionar arivist, e doar un slujbaș platit foarte foarte bine din banii noștri pentru a ne administra banii și noi îl facem cetățean de onoare!!! Politicienii de pe lângă el, așișderea! Ăștia sunt plătiți și ei, și toate neamurile lor(băgate in diferite structuri publice) sa muncească pentru noi! Ei trebuie să spună “sărut mâna” și să își pună cenușă în cap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com