Cazul unui tânăr din Botoșani, cu diabet zaharat tip I, în atenția unui parlamentar: Este un caz excepțional care se plimbă de colo, colo. Ne luptăm să îl putem ajuta

Tamara Ciofu, stiri, botosani, deputat, psd,Medicul  Tamara Ciofu, deputat PSD de Botoșani, a solicitat Ministerului Sănătății deblocarea unui program care are ca scop achiziția de senzori de glicemie și pompe de insulină pentru bolnavii cu diabet zaharat, de tip I. Potrivit acesteia, la nivel național sunt peste 40 de astfel de cazuri, iar aceste aparate le-ar oferi bolnavilor o viață normală, care să nu mai fie dependentă de injecțiile permanente.

like facebook, stiri, botosaniMedicul botoșănean susține că la rectificarea bugetară din vară, se va avea în vedere achiziționarea de senzori de glicemie și pompe de insulină.

„Diabetul zaharat, de tip 1, lovește foarte dur, în special în rândul copiilor și tineri. Diabetul este o boală extrem de severă atunci când nu este bine monitorizată. Putem monitoriza diabetul prin senzori de glicemie, senzori care odată introduși subcutanat, pot fi foarte eficienți. Diabetul tip 1 este o boală dependentă de insulină. Asta înseamnă injecții permanente, chiar și de patru ori pe zi. Aceste aparate oferă o viață normală prin faptul că nu mai trebuie să te înțepi de patru ori pe zi, ca să îți faci insulină”, a declarat Tamara Ciofu.

Medicul susține că printre cei 40 de bolnavi de diabet zaharat tip I se număr și un tânăr de 37 de ani.

” Este chiar un caz extraordinar, un tânăr din Botoșani, are 37 de ani. Are diabet tip 1 de la o vârstă foarte mică, cu ciroză hepatică, cu inhibiție medulară. Sângele lui nu se mai poate coagula. . Ne luptăm să deblocăm ca să îl putem ajuta pe acest tânăr”, a adăugat Tamara Ciofu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *