Succes răsunător pentru un elev din Botoșani. A obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Fizică

stefan balaucaÎn perioada 5-12 mai, s-a desfăşurat Olimpiada Internațională de Fizică pentru Țările Asiatice, la care a participat și elevul botoșănean Ştefan Răzvan Bălăucă, elevul “ de aur” al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” .

”Elevul de aur”, deoarece a mai adăugat în palmaresul său internaţional o performanţă, şi anume medalia de aur la cea de-a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică din Hanoi,Vietnam, unde au participat elevi din peste 25 ţări.

like facebook, stiri, botosaniParticipanţii au avut de susținut atat probe practice, cât şi teoretice, la standarde foarte ridicate, privind gradul de dificultate.

Ştefan a dorit dintotdeauna să-şi testeze limitele. Și-a dezvoltat o anume disciplină a învăţării, bazată pe voinţă, perseverenţă, profunzime, creativitate. Era imposibil să nu se întoarcă acasă cu o medalie. Ştefan este unic;are un potenţial fenomenal, o motivaţie de invidiat. Este un olimpic care ne-a adus atâta bucurie, nouă şi parinţilor lui”, a declarat directorul Colegiului Eminescu, prof.Cristina Chiriac.

Ştefan Bălăucă s-a calificat şi în lotul restrâns pentru etapa internaţională a Olimpiadei de Matematică.

 

One thought on “Succes răsunător pentru un elev din Botoșani. A obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Fizică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *