Sistemul informatic din sănătate este blocat. Spitalul Județean nu poate valida serviciile efectuate pe trei zile

spitalul judetean de urgenta, mavromati, stiri, botosaniSituație disperată la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Sistemul informatic din sănătate este blocat de cîteva zile, iar transmiterea spre validare a serviciilor efectuate în cadrul unității spitalicești nu se poate realiza.

Reprezentanții spitalului spun că sistemului informatic a funcționat cu sincope de la 1 mai, iar de pe 8 mai sistemul nu mai funcționează.

like facebook, stiri, botosaniÎn cazul în care serviciile spitalului nu sunt prevalidate în 72 de ore, nu se acordă finanțare pe acestea.

Toate internările și externările din data de 8 mai și până în prezent, toate consultațiile din Ambulatoriu, toate analizele de la laborator sunt nevalidate din cauză că sistemul informatic este blocat”, a declarat  un reprezentant al Spitalului Județean.

Potrivit unui comunicat al casei naționale de Asigurări de Sănătate, ”la ora actuală la nivelul CNAS se ia în calcul ca pentru întreaga perioadă în care s-au înregistrat probleme în funcţionarea sistemului informatic transmiterea şi validarea serviciilor acordate de furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate să se facă în conformitate cu regulile aplicabile pentru perioadele de indisponibilitate a PIAS. În acest context, CNAS solicită furnizorilor de servicii de sănătate să trateze în continuare cu toată responsabilitatea problemele medicale ale asiguraţilor şi să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *