Salarii mai mici pentru mai multe categorii de angajați din învățământ. Se strâng semnături pentru proteste

pichetare prefectura profesori protest botosani1Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani a demarat o campanie de strângere de semnături pentru declanșarea unor proteste în sistem, nemulțumirile pornind de la inechitățile salariale provocate de Legea salarizării unitare.

Liviu Axinte, liderul LSI Botoșanui, susține că una din revendicări vizează introducerea în categoria beneficiarilor de mărire salarială de la 1 martie și a personalului nedidactic.

like facebook, stiri, botosaniÎn afara acestei stări de nemulțumire care există în rândul personalului nedidactic, care a fost exclus de la majorarea salarială acordată în acest an, mai există nemulțumiri și în rândul asistenților sociali din învățământul special, infirmierelor din învățământul special, a secretarilor și contabililor de școli cărora le-au scăzut salariul.

În cazul secretarilor și contabililor de școli sunt diminuării de salarii de 300, 400 și chiar 500 lei, iar asistenții sociali și infirmierele au fost scoși din grila de personal didactic auxiliar, deși erau încadrați ca personal didactic auxiliar. Această acțiune a noastră ar trebui să fie finalizată pe 20 mai, iar aceste semnături să fie un argument în revendicarea noastră față de minister. În sprijinul solicitării noastre este întreg personalul din învățământ, nu numai personalul nedidactic”, a menționat Axinte.

O primă acțiune de protest ar putea avea loc la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, respectiv o pichetarea în fața Prefecturii.

 

One thought on “Salarii mai mici pentru mai multe categorii de angajați din învățământ. Se strâng semnături pentru proteste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *