Mihaela Huncă deputat PSD: „Avem nevoie de crearea unei viziuni de ţară pentru educaţie pe termen lung”

mihaela hunca, stiri, deputat, botosani, psdParlamentarul social-democrat Mihaela Huncă a declarat astăzi, cu ocazia marcării Zilei Europei că la 11 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană se impune coerență, flexibilitate şi viziune pe termen lung în ceea ce privește legislația și măsurile din domeniul educației.

Avem nevoie de crearea unei viziuni de ţară pentru educaţie pe termen lung. Interesul pentru sistemul de învățământ trebuie să fie o preocupare majoră a societăţii şi a noastră ca decidenți politici. Trebuie să ne punem toți la aceeași masă, specialiști, profesori, elevi, studenți, părinți și să conturăm o direcție clară pentru promovarea școlii românești și să avem în vedere inclusiv integrarea normelor europene din domeniu în cultura noastră educațională. În această perioadă, o dată cu avântul industriei IT din țara noastră, a vieții sociale tehnologizate şi a dinamicii de pe piaţa muncii avem șansa să generăm schimbări majore şi benefice pentru învăţământ și pentru economia românească”, a declarat Mihaela Huncă.

like facebook, stiri, botosaniDeputatul PSD consideră că toate programele și proiectele din domeniul educației trebuie să se refere la pregătirea elevului pentru a învăța pe tot parcursul vieții dar și la formarea cadrelor didactice. De aceea, este important ca toate şcolile să promoveze un portret model al elevului, pe lângă conţinuturi, obiective şi cadre cheie la fiecare materie, pe lângă activităţile extraşcolare pe care le propune copiilor.

Apreciez ca fiind esențial în acest moment pentru educația din România, ceea ce afirma Ioan Slavici în lucrarea Educația Rațională și anume că: „menirea firească a şcolii nu e să dea învăţătură, ci să deştepte cultivând destoinicirile intelectuale în inima copilului, trebuinţa de a învăţa toată viaţa”. Cu toate că în ultimii ani s-au făcut progrese pentru apropierea elevilor de școală, consider că este important să lucrăm cât mai mult pentru motivarea şi implicarea elevilor în întreg procesul şcolar. Totodată cred că trebuie să acordăm o atenție deosebită și modului de pregătire a viitorilor profesori”, a subliniat Mihaela Huncă.

 

 

2 thoughts on “Mihaela Huncă deputat PSD: „Avem nevoie de crearea unei viziuni de ţară pentru educaţie pe termen lung”

  1. E adevarat. Sa inteleg, insa, ca absolventii de „Spiru”, „doctorii” cu doctorate in R. Moldova si toti ineptii, parvenitii si analfabetii care ne conduc (in parlament si in toate institutiile parazitate de PSD) sunt cei mai in masura sa aiba aceasta viziune? Glumiti, voi sunteti acolo doar ca sa jefuiti aceasta tara. Chiar nu intelegeti ca, din cauza voastra, aceasta tara nu produce decat emigranti si vanzatoare la Carrefour?? Rusine! Dar ma indoiesc ca aveti notiunea termenului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *