Investițiile din trei comune din județ, prezentate de primari

alexandru azamfirei mileana ioan galit mitoc dumitras constantin cordareniTrei primari social-democrați și-au prezentat, vineri, într-o conferință de presă, investițiile din comunitățile pe care le conduc. Alexandru Azamfirei, primarul comunei Mileanca, a declarat că la sfârșitul lunii noiembrie a finalizat un drum comunal în lungime de 7 km, valoarea investiției ridicându-se la 6,7 milioane lei.

”În programul național PNDL II avem aprobate patru proiecte de investiții, respectiv modernizare și reabilitare două școli: una în satul Codreni, cu o valoare de 1,2 milioane lei și una în Mileanca, de 2 milioane lei, o grădiniță nouă și înființare sistemului de alimentare cu apă în Mileanca, investiție de 5,2 milioane lei. Două dintre proiecte se află în procedurile de achiziții, respectiv cele două școli”, a menționat Azamfirei.

like facebook, stiri, botosaniPrimăria mai are depus un proiect ce vizează reabilitarea căminului cultural, cu o valoare de 502.000 euro.

Și primarul comunei Mitoc, Ioan Galiț, și-a prezentat investițiile. El a spus că asfaltat un drum comunal pe o lungime de 2 km, cu o valoare de 2,9 milioane lei. De asemenea, prin Ministerul Dezvoltării s-a obținut o finanțare de 4,4 milioane lei pentru asfaltarea a două drumuri sătești.

Proiectul se află în etapa de achiziție publică. Vrem să mai facem un puț forat de mare adâncime pentru completarea debitelor necesare de apă. Am avut probleme cu apa și se lucrează la un proiect privind înființarea și modernizarea și extindere rețea de apă la Mitoc. Investiția se află în stadiul de proiect tehnic, însă dorim să facem și o sală de sport, documentația fiind depusă la CNI”, a declarat primarul de Mitoc.

Și comuna Cordăreni are în derulare investiții. Primarul comunei, Dumitraș Constantin Cristian, susține că prin PNDL II va fi construit un dispensar medical, cu o valoare a investiției de 1,4 milioane lei, va fi modernizată Școala Cordăreni cu 1,9 milioane lei și va fi extins sistemul de alimentare cu apă pe 15 km, investiție în valoare de 5,2 milioane lei.

 

One thought on “Investițiile din trei comune din județ, prezentate de primari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *