Flutur: Putem să luăm înapoi bani de la UE pentru finalizarea teatrului

teatrul mihai eminescu botosani1O nouă soluție avansată de reprezentanții Primăriei Botoșani în ceea ce privește finalizarea lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu”. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că se fac demersuri pentru depunerea unui nou proiect în cadrul POR, pe exercițiul financiar 2014-2020, prin care proiectul vechi privind reabilitarea teatrului, pentru care s-a obţinut finanţare europeană și nu a fost finalizat, să fie transferat în actualul exerciţiu financiar.

like facebook, stiri, botosaniAm văzut că multă lume vorbește, dar nu se pricepe cu ceea ce se va întâmplă cu Teatrul  Mihai Eminescu. Am văzut că nu știu ce partid va rezolva problema: este bine să fim prinși și acolo,  lista de sinteză a CNI, și ulterior să se bugeteze lucrarea. Una din ideile la care am ținut mult și am muncit, este vorba de un nou program pe POR pe exercițiul financiar 2014-2020 Este vorba de programul proiectelor retrospective. Asta înseamnă că putem să luăm înapoi banii de la UE pentru finalizarea teatrului. Aceste proiecte retrospective înseamnă de fapt o fazare, aşa cum s-a întâmplat pe POS Mediu, ca și apa sau canalul, care s-au fazat pe POIM. Aici se cheamă proiecte retrospective”, a spus Flutur.

Pentru a intra în acest program municipalitatea va trebui să retrurneze cei 4 milioane lei cheltuiți din finanțarea europeană în primul program, iar pentru a înapoia banii va trebui să facă un nou credit.

Noi trebuie să înapoiem cei 4 milioane lei care s-au cheltuit la teatru în primul program și luăm înapoi 5 milioane euro. Este de departe soluția cea mai bună, cea mai sigură și cu cei mai mulți bani. Art fi ideal să facem consolidare pe CNI, cu un milion euro și reabilitarea pe acest program. Este singura ieșire din impas”, a adăugat Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *