28 de permise reținute și sute de amenzi date de polițiști în minivacanța de 1 mai

masina trafic razie politieÎn minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

 Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada  27  aprilie – 02 mai a.c, peste 60 de patrule au acţionat, în medie, zilnic, în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

like facebook, stiri, botosaniPoliţiştii au intervenit la 144 de evenimente sesizate prin apelul unic de urgenţă 112, atât în mediul urban cât şi în cel rural.

În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 477 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 180.000 de lei. Dintre acestea, 102 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aşa cum sunt prevăzute de Legea 61/1991, valoarea lor depăşind 30.000 de lei.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au acţionat cu 10 aparate radar pe principalele drumuri naţionale şi judeţene. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 342 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 133.000 de lei.

Dintre acestea, 204 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 138 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 28 de permise, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *