Autoritățile sanitare botoșănene, în alertă: Focar de rujeolă în municipiul Botoșani

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizataNu mai puțin de zece cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultimele zile în municipiul Botoșani, focarul de rujeolă fiind depistat în comunități rome care locuiesc în Parcul Tineretului. Medicul epidemiolog Irina Alecu, de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani, a declarat că cei mai mulți dintre cei care au contactat boala sunt adulți.

like facebook, stiri, botosaniRujeola a ajuns și în municipiul Botoșani. În ultimile zile am avut un număr destul de mare, respectiv zece internări, preponderent la adulți. Sunt cazuri în investigare, o parte au fost externați pentru că situația s-a îmbunătățit și nu mai sunt contagioși. În prezent avem patru asistenți ai DSP și mediatori sanitari în Parcul Tineretului și evaluează contacții, evaluează copiii, facem un triaj epidemiologic în zonă și informă populația să se prezinte la medicii de familie. Este important ca populație să conștientizeze prezentarea la medicul de familie și faptul că fiecare persoană este responsabilă de limitarea și prevenirea îmbolnăvirii”, a spus medicul epidemiolog.

Reprezentanții DSP atrag atenția asupra importanței vaccinării copiilor împotriva rujeolei.

Atragem atenția, mai ales că evoluția este cu cazuri de adulți, că este foarte important să ne cunoaștem istoricul de vaccinare și să ne vaccinăm copiii. Vaccinarea copiilor până în nouă ani se face gratuit prin program național, prezentarea lor la medicul de familie este suficioent, pentru cfă- medicul de familie va administra vaccinul copilului. Nu avem până acum cazuri cu complicații, dar monitorizăm în contiunuare zonele de ris, respectiv Parcul Tineretului de unde provin cele mai mulet cazuri, astfel încât să limităm numărul de contacți”, a adăugat Irina Alecu.

Medicul epidemiolog susține că nu toate cazurile de rujeolă depistate sunt din Parcul Tineretului. Potrivit acesteia, sunt persoane care locuiesc în Parcul Tineretului sau care au avut contact cu persoane din Parcul Tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *