Investițiile care vor fi realizate anul acesta în județul Botoșani, anunțate de social-democrați

psd doina federovici budai lupascuLiderul PSD Botoșani, Doina Federovici, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, investițiile care vor fi realizate anul acesta în județ. Acestea se ridică la peste 847 milioane lei, iar una dintre cele mai importante este modernizarea drumului Botoșani-Tg. Frumos.

Doina Federovici susține că proiectul a fost verificat și urmează ca în maxim două săptămâni Agenția Națională pentru Achiziții Publice să finalizeze verificare documentelor și ulterior documentația va fi transferat către fostul SEAP.

Mai sunt câteva contracte de finanțare de semnat, în condițiile în care pe aceste obiective de investiții au fost cerute clarificări sau obiecțiuni. Ține strict de capacitatea fiecărei primării de a-și fundamenta aceste clarificări și a le redepune la București, astfel încât în perioada imediat următoare, maxim o lună finalizăm semnarea lor, vom avea cele 254 de contracte semnate”, a menționat Federovici.

like facebook, stiri, botosaniAnul trecut au fost realizați 95 de kilometri de covoare asfaltice pe drumurile naționale, iar în perioada 2018-2020 vor fi realizate lucrări de îmbrăcăminți bituminoase ușoare și covoare asfaltice pe 181,3 kilometri, a mai anunțat liderul PSD Botoșani.

Ne dorim ca la finalul acestei perioade, 80-90% din infrastructura rutieră națională să fie reabilitată prin covoare asfaltice ori prin alte lucrări specifice acestei zone”, a spus Federovici.

De asemenea, investiții sunt derulate la nivelul județului și prin Compania Națională de Investiții. Sunt lucrări în derulare, precum Spitalul de boli cronice, sala de sport de la Săveni, sală de sport la Darabani și sală de sport din comuna Tudora, dar și cămine culturale.

În 2018, prin CNI vor fi alocate fonduri pentru realizarea unui bazin de înot de la Dorohoi, construcția unei săli de sport în comuna Curtești, fiind aprobați și indicatorii tehnico-economici pentru construcția unor săli de sport în Mitoc și Cordăreni. De asemenea, pe lista CNI mai figurează construcția unei săli de sport în Broscăuți și a unui complex sportiv în Săveni. Tot CNI va finanțat realizarea structurii de rezistență a Teatrului ”Mihai Eminescu”.

Prin Banca Mondială, la nivelul județului Botoșani se află într-un stadiu de execuție avansat trei grădinițe, construite în comunele Bălușeni, Broscăuți și Cristinești. Anul acesta au fost prinse sumele necesare pentru continuarea lucrărilor la ANL Botoșani, pentru locuințele sociale din Cișmea, iar orașul Săveni a fost cuprins în lista sinteză cu 54 unități locative Există, de asemenea, finanțare și pentru realizarea locuințelor de serviciu pentru angajații Primăriei Botoșani. În procedură de achiziție se află și locuințele pentru medici, investiție demarată de Consiliul Județean, dar și locuințe de serviciu pentru zona municipiului Dorohoi.

Pentru PSD, culoarea politică a primarilor nu a fost și nu este un criteriu de repartizare a investițiilor. Toți colegii primari care au depus solicitări de finanțare și care au fost fundamentate corect, toate aceste obiective de investiții au primit finanțare”, a mai spus Doina Federovici.

 

 

 

 

 

One thought on “Investițiile care vor fi realizate anul acesta în județul Botoșani, anunțate de social-democrați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *