Consilier local, stupefiat de infracțiunile din Botoșani: Am considerat că trebuie să iau poziție și nu pot să tac

consiliu-local-turcanu-eugenUn consilier local s-a arătat sutpefiat de evenimentele nefericite care au avut loc în ultima perioadă în municipiul Botoșani și i-a făcut pe polițiști neputincioși. Eugen Țurcanu a făcut referire la situația care a avut loc în Centrul Vechi, când angajații unei benzinării au fost bătuți de doi indivizi de etnie romă, dar și la oribila crimă care a avut loc miercuri seară.

El a criticat faptul că cetățenii de etnie romă sunt de multe ori protejați, în ciuda infracțiunilor pe care le comit, în timp ce cetățenii de rând ai orașului nu.

like facebook, stiri, botosaniAm considerat că trebuie să iau poziție și nu pot să tac. Parcă sunt neputincioși. Mereu aflăm același lucru: că nu pot să intervină, că nu au legea de partea lor, că nu au forță, că nu îi lasă Drepturile omului. Dar, noi, cei majoritari, cei normali care tremurăm pentru fiecare ban pe care îl câștigăm și care îl dăm pe tot felul de taxe. Noi, de ce nu suntem apărați niciodată de aceste forțe ale statului? Să ajungem să ne facem organizații paramilitare, să ne luăm pe cartiere niște trupe de bodyguarzi. Este realitate. Am rămas oripilat ieri, când am văzut că o copilă a fost ucisă cu bestialitate și a fost aruncată pe un câmp la marginea orașului. Ce se întâmplă? De ce trebuie să ne temem de viața noastră. Dincolo de faptul că unul a primit o cafea, că unul trece pe roșu, că unul a băut două beri și s-a urcat la volan, dincolo de aceste lucruri care nu sunt normale nici acestea, principala este viața noastră, siguranța noastră, să nu ne temem să mergem pe stradă, să nu ne temem să ne lăsăm copilul să plece undeva”, a spus consilierul local într-o interpelare în ședința de Consiliu Local.

Eugen Țurcanu a ținut să transmită și un mesaj ”conaționalilor noștri, care tot timpul sunt nemulțumiți și se consideră oprimați. Până la urmă am fost toți oprimați din România, de un imperiu sau altul. Am făcut și reparații istorice cu aceste nații conlocuitoare, au fost dezrobiți, le-am dat drepturi, au drepturi în școli, au locuri speciale în școli, au în administrație, au în Parlament reprezentant. Fraților, fiți și voi ca noi. Haideți să muncim toți, să tragem la aceeași căruță. Plătiți-vă taxele și impozitele, munciți și voi. Trezitivă și veniți dimineața la muncă. Nu toți sunt așa. Dar o mare parte din ei numai în zona asta de tâlhării și bătăi și trafic cu stupefiante.  Nu este normal ca un om care este la muncă să fie bătut cu bestialiate. Dacă nu le place regimul care este în România și cum ne purtăm cu ei, sunt liberi să-și ceară drepturile din țara de unde au venit acum câțiva mii de ani. Dar să intrăm în normalitate și să nu ne mai fie frică să mergem pe stradă”, a adăugat consilierul.

 

 

4 thoughts on “Consilier local, stupefiat de infracțiunile din Botoșani: Am considerat că trebuie să iau poziție și nu pot să tac

  1. Felicitari pt discurs d-le Turcanu…afara din tara cu tziganii…sa facem un referendum prin care sa fie data o lege ulterioara ca nu doreste nici macar un roman sa aiba alaturi aceste mizerii de oameni..sa fie alungati ca ne fac natia de ras pe oriunde…

  2. Lasa ca or sa faca puscarie in week-end… Ce asteptati de la un partid a carui singura preocupare este linistea hotilor si a criminalilor? Asta ati votat, acum inghititi!!

  3. Domnule consilier,daca in alte dati te criticam,acum mi-a venit randul sa te laud pentru vorbirea si pozitia luata in CL Botosani. Te felicit pentru asta si pentru altele,daca vei fi corect in continuare! Noroc bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *