FOTO Protest zgomotos cu peste 100 de oameni în fața Consiliului Județean: Legea unitară dezbină întreaga țară!

protest sanatate 2Peste 100 de angajați din sistemul sanitar botoșănean au protestat, joi, în fața Consiliului Județean, nemulțumiți de inechităţile salariale generate de noua lege a salarizării şi de faptul că mulţi angajaţi din sistem au pierdut sume considerabile la salariu. Cadrele medicale, angajați ai Spitalului Județean, dar și ai Sanatoriului Podriga, au purtat pacarte cu mesajele ”Legea unitară dezbină întreaga țară”, ”Munca în spital se face în echipă”, ”Creșteți salariile scâzând veniturile”.

like facebook, stiri, botosaniProtestul a fost unul zgomotos, oamenii folosind vuvuzele.

Este un protest inedit, un protest împotriva creșterilor de salarii care scad veniturile. Principala problemă pe care o avem este de interpretare și aplicare a legii și refuzul guvernanților de modificare a articolelor care au condus la situația de drept, astfel încât de la 1 aprilie este necesară reîncadrarea lucrătorilor a secțiilor pe locurile de muncă conform noului regulament de sporuri, regulament care vizează în primul rând strict personalul medical, însă în secțiile respective lucrează și muncitori care nu se află în anexa de sănătate. În al doilea rând, legea de salarizare impune angajatorului să se încadreze într-un plafon de 30% de la nivelul Consiliului Județean, adică a ordonatorului principal de credite, cu totalul sporurilor la nivel de unitate. De la 1 aprilie, în urma reîncadrării pe noul regulament, salariații vor avea veniturile diminuate. Avem salariați cărora ne le-au crescuta salariile de bază de la 1 martie și majoritatea sporurilor din vechiul regulament care erau fixe, în noul regulament se regăsesc ca sporuri variabile cu limită mai minimă față de sporul fix din vechiul regulament”, a declarat Daniel Bulboacă, lider al Sindicatului Solidaritatea Sanitară.

Cel mai mic salariu în sistemul sanitar botoșănean este în jurul a 2000 lei. Pierderile la salariu sunt diferite, susține liderul de sindicat. Un medic poate să piardă 3000 lei, iar un infirmier 500 lei.

Salariații acuză și condițiile de muncă din sistem.

S-au îmbunătățit condițiile în sănătate și nu știm noi? Lucrăm cu pacienți din ce în ce mai cronici, cu boli mult mai accentuate, datorită condițiilor care sunt și care le trăim în țara asta”, a spus un protestatar.

Sindicatul strânge semnături pentru declanșarea grevei generale în sistem.

 

protest sanitas

protest sanatate 3

protest sanatate 2

protest sanatate 1

 

 

2 thoughts on “FOTO Protest zgomotos cu peste 100 de oameni în fața Consiliului Județean: Legea unitară dezbină întreaga țară!

  1. Bai Bulboaca, maica, de ce nu ceri tu ,,venituri” de peste 1000 de euro pe luna, iar pacientii mor cu zile prin spitale datorita ,,interesului si periceperii deosebite” pe care le aveti??
    Voi traiti in socialism si acum. Salariul este unul singur pentru munca depusa. V-ati obisnuit cu sporuri grase pentru faptul ca in loc sa dormiti acasa, dormiti in spital.Medicii au salarii aproape la nivelul Frantei si li se pare ca ,,mor de foame”??
    Ia mai lasa-ma cu mofturile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *