Lansare a proiectului ”Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric a ansamblului Bisericii Sfântul Gheorghe

conferinta proiect reabilitare biserica sf gheorghe 1Primăria Botoşani a organizat miercuri,  în sala de şedinţe a Consiliului Local Botoşani, conferinţa de lansare a proiectului ”Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric a ansamblului Bisericii Sfântul Gheorghe”, proiect cu finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Regional.

like facebook, stiri, botosaniAdministratorul public al Primăriei Botoșani, Adriana Zăiceanu, a spus că proiectul este prevăzut a se realiza pe o perioadă de 36 luni și are o valoare de 7,2 milioane lei.

Este un proiect pe care îl așteptăm de foarte mulți ani. În cadrul acestui exercițiu financiar am avut șansa să depunem documentație pentru acest proiect și am avut șansa să obținem finanțare. Ne dorim ca proiectul să se realizeze într-un termen mai scurt decât este preconizat, iar marea parte a banilor este destinată a ceea ce înseamnă lucrări de consolidare și reabilitare, de amenjare a turnului bisericii, a curții”, a menționat Adriana Zăiceanu.

Lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului sunt lucrări de consolidare, restaurare și refacere, instalații electrice, sanitare, încălzire, montaj instalații antiefracție, dotari PSI, restaurare și consolidare clopotnița, instalații electrice și încălzire, racord gaze, mobiliar urban, branșament electric.

Biserica Sf.Gheorghe a fost ctitorită de Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în anul 1551. De mai mulți ani monumentul se află într-o avansată stare de degradare și nu s-a mai intervenit din anul 1914.

conferinta proiect reabilitare biserica sf gheorghe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *