Deținuți și tineri din centrele de plasament, la Bursa locurilor de muncă. 54 de botoșăneni au fost angajați pe loc

bursa locuri muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat  “Bursa generală a locurilor de muncă”, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean  pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi agenţi economici.

Numărul total al persoanelor participante a fost de 541 persoane în Municipiul Botoșani și 251 persoane în Municipiul Dorohoi .

like facebook, stiri, botosaniPentru prima dată, cu sprijinul Penitenciarului Botoșani au participat și persoane care urmeză se libereze din detenție în perioada imediat următoare, persoane care au avut posibilitatea să participe la servicii de medierea muncii , să beneficieze de informații utile privind cererea și oferta de locuri de muncă precum și de susținerea pe care o au din partea A.J.O.F.M. Botoșani pentru a se reintegra într-un timp cât mai scurt pe piața muncii .

Au participat, de asemenea, și tineri din  Centrele de plasament , tineri interesați să ocupe un loc de muncă sau să urmeze un program de formare profesională pentru meserii solicitate de agenții economici .

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat selectarea în vederea ocupării unui număr total de 361 persoane care vor participa în perioada imediat următoare la probe de lucru la sediul angajatorilor .

54 persoane au fost încadrate pe loc în urma interviurilor sustinute în cadrul acțiunii în următoarele domenii de activitate :construcții, comerț, prestări servicii ( bucatar, ospatar) și agricultură.

”Considerăm că obiectivul principal  al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat  contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați soldat cu încheierea contractelor de muncă , selecții pentru participare la probele de lucru și informarea directă a angajatorilor despre reglementările  care încurajează și finanțează crearea de noi locuri de muncă”, se precizează într-un comunicat al AJOFM.

One thought on “Deținuți și tineri din centrele de plasament, la Bursa locurilor de muncă. 54 de botoșăneni au fost angajați pe loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *