FOTO Protest spontan la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean: Nu vă bateți joc de noi! Vrem sporurile înapoi!

protest psihiatriePeste 30 de cadre medicale de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean au declanșat, joi, un protest spontan în fața unității. Aceștia sunt nemulțumiți că le-au fost tăiate sporurile pentru condiții de muncă cu până la 35%, în ciuda declarațiilor făcute de guvernanți că salariile în sănătate vor crește.

La protest au participat și medicii, activitatea fiind asigurată de 30% din personal. Angajații au strigat ”Vrem sporurile înapoi” și acuză faptul că aceste sporuri le-au fost diminuate, în condițiile în care lucrează cu persoane cu afecțiuni psihice.

like facebook, stiri, botosaniNu este o acțiune a organizațiilor sindicale, ci un protest spontan al salariaților. Nemulțumirea lor este reflectată de scăderea cuantumului sporurilor pentru condiții deosebite de muncă. Legea de salarizare impune un plafon de 30% în care să ne încadrăm cu sporuri la nivelul ordonatorului principal de credit, adică a Consiliului Județean. Totodată avem în vigoare două acte normative. Odată legea 153, legea de salarizare, și o hotărâre de Guvern, un regulament de sporuri care amândouă aplicate se bat cap în cap. O aplici pe prima, o încalci pe a doua. Și invers. Așa cum este concepută Legea de salarizare, este imposibil de respectat legea salarială ale salariaților. Pentru luna martie, noi am mai fi avut nevoie de 10 miliarde lei vechi ca salariații să își poată lua drepturile la nivelul noului salariu de încadrare, stabilit de la 1 martie. Consiliul Județean a transmis ca scăderea cuantumului sporului să fie de 35% pentru a se încadra în plafon, nu procentul s-a diminuat cu 35%, ci cuantumul rezultat din aplicarea procentului”, a declarat Daniel Bulboacă, lider de sindicat.

Și medicii s-au trezit cu salarii mai mici. Acestora li s-au tăiat 25% din sporurile pentru gărzile din timpul săptămânii și 25% din sporurile pentru gărzile din zilele nelucrătoare.

Oamenii sunt total nemulțumiți că sunt înșelați de promisiunile false, eronate ale guvernanților. Opinia publică a fost pornită împotriva noastră. Dacă ne gândim la o reducere a sporului ne gândim la restul echipe, adică la personalul auxiliar la care le vor scădea veniturile de luna viitoare. Mărirea va fi de fapt o scădere a venitului. Sperăm ca reprezentanții sindicali să negocieze la nivel de ministere vizavi de reglementări mai precise în privința sporurilor”, a spus un cadru medical.

La protestul spontan de o jumătate de oră au participat și medicii.

”Suntem o echipă și susținem protestul”, a spus un medic.

protest spontan psihiatrie

protest spontan psihiatrie 4

protest spontan psihiatrie 3

protest spontan psihiatrie 2

protest spontan psihiatrie 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *