FOTO & VIDEO Focuri de armă la frontieră! Tânăr de 22 de ani prins cu țigări de peste 70.000 de lei. Ce le-a explicat polițiștilor

stiri, botosani, focuri de arma (2)Un tânăr de 22 de ani a fost reținut după ce a fost prins cu țigări de contrabandă. Miercuri, 04 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iași, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, aceștia au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, mai multe persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România, transportând colete voluminoase.

like facebook, stiri, botosaniLa somaţia verbală efectuată de către lucrătorii de poliție, persoanele au încercat să fugă, profitând de întuneric şi vegetaţie, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Polițiștii de frontieră l-au reţinut pe cetăţeanul ucrainean Arcadie B., în vârstă de 22 de ani. În apropierea zonei unde a fost reţinut bărbatul, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete, prevăzute cu chingi pentru transport.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Pe timpul cercetărilor, Arcadie B. a declarat că a fost contactat de un cetăţean ucrainean, care i-a propus, ca în schimbul sumei de 50 de euro, să transporte coletelor cu ţigări din Ucraina în România
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu țigări (149.800 ţigarete), marca Marble, de provenienţă Duty-free, în valoare totală de 70.505 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în/sau scoaterea din țară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal și trecere frauduloasă a frontierei de stat, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *