Mihaela Huncă: „PSD repară nedreptățile comise în guvernarea Boc și plătește profesorilor drepturile câștigate în instanță”

mihaela hunca, stiri, botosani, psd, deputatDeputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat, marţi, că săptămâna trecută a trecut de ambele Camere ale Parlamentului proiectul de lege înaintat de Guvernul PSD-ALDE prin care sumele câștigate de angajații din educație în instanțe, după ce guvernarea Boc a tăiat cu 25% salariile în 2010, vor fi plătite în tranșe.

PSD a reparat nedreptățile comise în guvernarea Boc și plătește profesorilor drepturile câștigate în instanță. Pentru această reparație colectivă a fost necesară elaborarea și aprobarea unei legi, care a trecut și de Senat, în calitate de Cameră decizională. Urmează promulgarea de către președintele României. PSD face astfel dovada că vindecă răul făcut de alții. Este deja un fapt cunoscut la nivel public că una dintre primele măsuri după preluarea guvernării a fost revenirea la salariile de dinainte de tăierea cu 25% decisă în regimul Boc-Băsescu, ai cărui exponenți reprezentativi se regăsesc astăzi în PNL. În cazul salariaților din educație au urmat apoi măriri succesive în ultimii doi ani. Începând cu luna martie, potrivit programului de guvernare, s-a aplicat încă o creștere de 20% pentru cadrele didactice”, a declarat Mihaela Huncă.

Datele statistice și creșterea economică resimțită de toți cetățenii, inclusiv de cei care lucrează în educație reprezintă o garanție că PSD a știut de fiecare dată cum să repare ce au greșit ceilalți și cum să aducă prosperitate în buzunarele românilor.

Totodată, prin Programul de guvernare pentru perioada 2017-2020, Guvernul României s-a angajat ca toţi salariaţii din sistemul public să beneficieze de indemnizaţie de vacanţă sau primă de vacanţă, după caz, sub forma unui voucher egal cu valoarea salariului minim brut în plată. Astfel, începând cu acest an, nu doar anumite categorii de salariați din sistemul bugetar primesc vocuhere de vacanță, ci toți angajații de la stat, inclusiv cadrele didactice. Prin această măsură îi cresc veniturile reale fiecărei persoane care lucrează în sistemul de învățământ”, a subliniat parlamentarul social-democrat botoșănean.

 

 

3 thoughts on “Mihaela Huncă: „PSD repară nedreptățile comise în guvernarea Boc și plătește profesorilor drepturile câștigate în instanță”

  1. Cum adica repara?Reparatia au facut-o instantele de judecata. PSD se lauda ca aplica hotarari de judecata care, in orice stat de drept, sunt obligatorii. Ce reparatii ati facut fara sa existe aceste hotarari de judecata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *