Doctorița și farmacista, acuzate de fraudă cu rețete fictive, plasate sub control judiciar

Parchetul BotosaniMedicul de familie din comuna Drăgușeni, Beatrice Irimia, și farmacista din aceeași comună, Raluca Andronic, ce au fraudat bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate cu peste 840.000 de lei, au fost plasate sub control judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

Cele două au fost eliberate vineri, după expirarea ordonanţelor de reţinere.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2017, medicul de familie, de 44 de ani, a prescris şi eliberat în fals reţete medicale compensate pentru pacienţii de pe listele sale, reţete care au fost ulterior folosite de Raluca Andronic, de 29 de ani, administrator la o unitate farmaceutică,  la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani pentru obţinerea ilegală a sumelor compensate de la bugetul de stat.

like facebookDe asemenea, în baza unor documente justificative false, aceasta a solicitat la Casa de Asigurări de Sănătate şi a decontat ilegal servicii medicale neprestate în mod real către pacienţi.

Totodată, în sarcina administratorului s-a reţinut faptul că în aceeaşi perioadă, a solicitat decontarea reţetelor medicale compensate, prescrise şi eliberate în fals de către medicul de familie, consemnând fictiv pe reţete cu privire la eliberarea medicamentelor.

Pentru a justifica la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani eliberarea medicamentelor aferente reţetelor false, femeia de 29 de ani a consemnat în fals că a fost  împuternicită de către titularii de reţete, precedând în acest mod în cazul a 333 reţete emise în anul 2016 şi 470 reţete medicale emise în anul 2017.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de obţinerea ilegală de fonduri şi fals intelectualpentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

3 thoughts on “Doctorița și farmacista, acuzate de fraudă cu rețete fictive, plasate sub control judiciar

  1. Deci la Avrameni intr-o mica comuna din tarisoara aceasta Romania se pot sifona cca 200000 euro cu retete fictive.
    Daca extrapolam oare de cati bani este lipsit bugetul sanatatii?.
    Ar trebui niste controale extinde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *