FOTO Nemulțumiri de la ridicarea blocurilor de pe Unirii. Omul de afaceri Tonino Boldea, prezent la ședința de CL

tonino boldea la cl 1Construcția celor două blocuri de pe Pietonalul Unirii, în locul fostelor garaje UGIRA, a iscat nemulțumiri din partea locatarilor din zonă. Proiectul privind aprobarea documentației acestei investiții s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de vineri, iar câțiva locatari din zonă, dar și președintele Asociației, Petrică Butnaru, au adus o serie de critici cu privire la această construcție.

like facebook, stiri, botosaniAcesta a declarat în fața consilierilor locali că mașinile de mare tonaj care vor circula pe perioada construcției va afecta atât carosabilul abia refăcut anul trecut, dar și structura de rezistență a blocurilor din zona Aleea Maxim Gorki. Declarațiile acestuia au fost susținute și de consilierul local Maftei Laurențiu, care a criticat faptul că unul din blocuri va avea mai multe nivele decât ale blocurilor din vecinătate.

Nu știu cum în zona respectivă s-a dat drumul la această investiție, întrucât se știe că acest cartier construit din 1965. Avem blocuri unde bordura de la alee este lipită de peretele blocului. În zonă sunt trei sau patru monumente istorice”, a declarat Maftei Laurențiu.

Consilierul local a fost contrazis de colegul său social-democrat, Marian Murariu, care i-a răspuns că nu a studiat îndeajuns proiectul, precizând că toate documentele sunt în ordine și că se respectă inclusiv înălțimea celor două blocuri care urmează să fie ridicate, unul cu patru etaje și celălalt cu șase etaje.

De asemenea, și consilierul local Eugen Țurcanu a susținut proiectul, spunând că investiția este realizată de un om de afaceri din Botoșani și, în plus, asta înseamnă și bani în bugetul local.

Acolo erau niște șandramale vechi, ca vai de capul lor. Vine un investitor local și face ceva: dezvoltă zona, înfrumusețează zona. Va fi o oază de civilizație în oraș. Acum suntem condiționați de unii sau de alții, să nu intrăm cu utilajele că vom distruge. Trebuie să încurajăm investiția și important este că schimbăm fața orașului”, a spus Eugen Țurcanu.

La ședință a participat și omul de afaceri Tonino Boldea, care nu a luat cuvântul, ci numai a asistat la discuții.  Potrivit viceprimarului Marian Murariu, investitorul s-a angajat ca la finalul construcției să suporte refacerea drumului, implicit a blocurilor, dacă structura acestora va fi afectată.

like facebookCei doi viceprimari au venit cu amendamente la proiect, iar în cele din urmă acesta a fost votat. Cele două blocuri vor avea 106 locuințe, cu 141 de locuri de parcare, din care 106 pentru locatarii apartamentelor și 34 pentru comerț. De asemenea, clădirile vor dispune și de spații pentru birouri, însă va fi amenajat un spațiu de joacă și spațiu verde.

One thought on “FOTO Nemulțumiri de la ridicarea blocurilor de pe Unirii. Omul de afaceri Tonino Boldea, prezent la ședința de CL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *