FOTO! Ambasadorul Republicii Belarus în România a venit la Botoșani. Ce a discutat cu primarul municipiului Botoșani!

ambasadorul belarus Andrei Grinkevich catalin fluturAmbasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, a avut, vineri, o întrevedere cu primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. Cei doi au discutat asupra unor colaborări în domeniul cultural, educațional și economic.

like facebookAm avut deosebita onoare să mă întâlnesc cu Excelența sa, domnul Ambasador al Republicii Belarus în România. Ne-am făcut o informare comună. Eu am prezentat municipiul Botoșani și oportunitățile pe care le avem noi în municipiul Botoșani, iar domnul ambasador ne-a făcut o prezentare foarte completă și complexă a ceea ce înseamnă Belarus, despre care noi știm într-adevăr puțin, și oportunitățile pe care le poate pune Belarus la dispoziție. Am convenit într-un final cât de important ar fi să ne împărtășim din expertiza pe care o avem fiecare în domeniul educațional, cultural și chiar economic, participând împreună la diverse elemente care au loc în Belarus, finalizând cu un acord de colaborare cu unul din orașele din Belarus”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Belarus în România a subliniat faptul că România este un partener foarte important pentru Belarus, țara noastră situându-se pe locul 10 ca importanță a volumului de afaceri derulat cu Belarus din punct de vedere al țărilor europene și pe locul 20 în ierarhia mondială.

Belarus este o țară dezvoltată din toate punctele de vedere și dorim să stabilim întâlniri, parteneriate și acorduri de colaborare pe toate aceste domenii cu țări și județe din România”, a punctat Excelența Sa,  Andrei Grinkevich.

Vizita la Botoșani se înscrie în planul Ambasadorului Republicii Belarus de a mijloci colaborări între cele două țări.

ambasadorul belarus Andrei Grinkevich

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *