Centre rezidențiale pentru persoane vârstnice găsite în neregulă de inspectorii sociali. Director AJPIS: Acest tip de activitate nu este o afacere

consiliu consultativ persoane varstniceMai multe centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice au fost găsite în neregulă, în urma unor controale realizate de inspectorii sociale. Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani, cinci centre au fost verificate, fiind aplicate cinci avertismente scrise și dispuse nu mai puțin de 125 măsuri, ca urmare a deficiențelor constatate. Neregulile au pornit de la personalul de specialitate care trebuie încadrat la astfel de servicii până la condițiile de cazare și îngrijire.  Inspectorii sociali au constatat că fie că personalul nu era calificat sau calificat în alt domeniu, fie că acesta lipsea cu desăvârșire din aceste centre care se ocupă de îngrijirea bătrânilor.

like facebook, stiri, botosaniDouă dintre centre nu dețin încă licența de funcționare, iar ”dacă nu o vor obține, vom fi nevoiți să și închidem astfel de servicii.  Avem patru servicii private la care am insistat în decursul anilor, de unele am aflat din diverse surse că s-au înființat, că nu erau acreditate, nu erau licențiate și funcționau la limita legii. Ideea noastră a fost: este nevoie de servicii sociale, nu mergem să-i închidem, nu mergem să le facem probleme, însă mergem să-i sprijinim, să-i îndrumăm spre respectarea legii și obținerii acreditării, respectiv a licențierii de funcționare. Atunci ne asigurăm că standardele în domeniu sunt respectate și oamenii aceia sunt îngrijiți și nu expuși pericolului”, a menționat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Acesta a atras atenția în cadrul Comitetului Consultativ al Persoanelor Vârstnice că aceste centre sunt înființate cu scopul de a îngriji bătrânii, nu pentru obținerea de venituri.

Am încercat să consiliem și să le explicăm furnizorilor privați acest tip de activitate nu este o afacere, nu trebuie să urmărească realizarea de venituri de la bătrânii pe care îi au”, a adăugat directorul AJPIS Botoșani.

One thought on “Centre rezidențiale pentru persoane vârstnice găsite în neregulă de inspectorii sociali. Director AJPIS: Acest tip de activitate nu este o afacere

  1. Directoarea FMI, Christine Lagarde a si zis ” Batrinii traiesc prea mult. Trebuie facut ceva !”. Domnilor, incercati sa inchideti si aceste centre ca daca ajung pe drumuri, batrinii astia poate dau coltul naibii si nu se mai cheltuie cu ei. Nu au licenta, exit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *