Mii de botoșăneni neasigurați, tratați gratis la Spitalul Județean

bolnavi spitalNu sunt asigurați medical, însă au beneficiat de servicii medicale gratuite. Este cazul a aproape 2.300 de botoșăneni, care au fost tratați anul trecut pe secțiile Spitalului Județean, chiar dacă nu sunt asigurați. Anul acesta, 418 de botoșăneni neasigurați au fost internați în spital. Aceștia sunt internaţi însă în regim de urgenţă şi primesc tratamentul de care au nevoie.

like facebook, stiri, botosaniSecţiile unde s-au internat cei mai mulţi pacienţi sunt Psihiatrie-603 pacienți, Chirurgie Generală-262 pacienți, Chirurgie Plastică-245 pacienți și Obstetrică-Ginecologie-173 pacienți.

„Pacienţii sunt evaluaţi la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe, celor cărora le este pusă viaţa în pericol sunt internaţi în cadrul spitalului şi sunt declaraţi ca pacienţi neasiguraţi şi ulterior sumele sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Celalți pacienți cărora nu le este pusă viața în pericol sunt ținuți sub supraveghere în cadrul UPU și ulterior externați”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *