Colegiul Național ”Mihai Eminescu” găzduiește Concursul Național de Informatică “Urmașii lui Moisil”

Colegiul "Mihai Eminescu" Botosani
Colegiul „Mihai Eminescu” Botosani

În perioada 23-25 martie, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani va fi gazda Concursului Național de Informatică “Urmașii lui Moisil”, aflat la a XII a editie.

like facebook Competiția a fost inițiată în anul 2001 de către Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, în onoarea patronului liceului, academicianul Grigore C. Moisil (1906 – 1973), fondator de şcoală de informatică în România, personalitate recunoscută pe plan mondial pentru fundamentarea informaticii ca ştiinţă. Obiectivele concursului sunt:

  • Pregătirea de performanţă şi promovarea competitivităţii elevilor
  • Iniţierea unei modalităţi complementare de verificare şi evaluare a competenţelor dobândite în cadrul orei de informatică
  • Dezvoltarea la elevi a capacităţii de comunicare, de cunoaştere reciprocă, a fair-play-ului competiţional
  • Antrenarea profesorilor în organizarea de competiţii la nivel judeţean şi naţional, în pregătirea şi însoţirea loturilor olimpice, în elaborarea de subiecte, în evaluare

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII, din toate județele tării, din municipiul Bucuresti și din Republica Moldova. Sunt asteptați peste 100 de elevi, care vor fi cazați la internatul Colegiului Național “MihaiEminescu”,unde, de altfel, se desfășoară și probele de concurs. Dupa susținerea probelor, participanții se vor relaxa într-o scurtă excursie la Complexul Memorial”Mihai Eminescu”, Ipotești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *