Alertă meteo! Cod portocaliu emis de meteorologi pentru județul Botoșani

alerta meteo cod portocaliuMeteorologii au emis, vineri, o alertă cod portocaliu pentru mai multe județe din țară, printre care și Botoșani.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vineri, între orele 09.30- 15.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de viscol și ninsori abundente.

like facebook, stiri, botosaniÎn cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă  abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

De asemenea, în intervalul de valabilitate: 23 martie, orele 09:30 – 15.00, este valabil un cod galben de ninsori.  În cea mai mare parte a Moldovei, în estul Olteniei și local în nordul Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă și să se depună strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va depăși 60…65 km/h, în special pe litoral.
Vremea se va menține deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *