Ședință cu primarii din județ. Ce le-a cerut președintele Asociației Comunelor Botoșani!

asociatia comunelor primariPreședintele Asociației Comunelor Botoșani, Dumitru Chelaru, a cerut primarilor să se asocieze pentru atragerea de fonduri europene. Acesta a organizat, joi, o întâlnire cu primarii la care i-a invitat și pe parlamentarii din județul Botoșani, însă invitației i-a răspuns doar deputatul Cristian Achiței.

like facebookNoi am invitat pe toată lumea, am spera că putem face în acest for asociativ colegial o dezbatere sinceră, serioasă, în alt mod, chiar și critic dacă ar fi pentru că avem nevoie unii de alții. Putem și noi să le cerem parlamentarilor și celor de la puterea executivă lucruri, ne pot cere și dumnealor. Schimbul de idei, schimbul de necesități este util”, a menționat Chelaru.

El le-a cerut primarilor prezenți, în jur de 30 din cei 70 câți sunt în județ, să ia în serios activitate asociativă și să colaboreze pentru corectarea unor legi.

Să faceți abstracție de politică, pentru că avem nevoie unii de alții, pentru că trebuie să corectăm niște legi. Să ajungem în activitatea noastră la un numitor”, a adăugat președintele Asociației Comunelor din România, Filiala Botoșani.

Dumitru Chelaru a vorbit și despre Legea salarizării unitare, ”care nu a adus liniște și normalitate în administrație”, însă a trimis ”săgeți” și către conducerea județului, amintind de materialul realizat de ProTV, unde județul Botoșani a fost numit ”iadul României”.

Când mă uit la ProTV și văd două Românii, iar noi credem că totul este frumos, cultură, Eminescu, dar acolo dau imagini din epoca de piatră și vedem la colegi proiecte de pe altă lume, parcă mă doare încă și parcă nu ne uităm bine în oglindă. Nu ne estimăm bine poziția”, a spus Chelaru.

În cadrul ședinței ACOR s-a prezentat activitatea de anul trecut, însă s-a decis și majorarea cotizaţiei pe care fiecare primărie o datorează pentru serviciile de audit, respectiv 2050 de lei.

primari asociatia comunelor 3

primar curtesti anton maricel primari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *