O fabrică de pâine și produse de patiserie din Botoșani investește 900.000 de euro și își dublează capacitatea de producție

fabrica de paine, stiri, botosaniO fabrică de pâine și produse de patiserie din Botoșani va derula un program de investiții de peste 900.000 de euro, în baza căruia își va dubla capacitatea de producție.

Este vorba de societatea comercială Casa Pâinii, cea care a obținut o finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru „extinderea capacității unității de producție”.

Fondurile sunt utilizate pentru achiziționarea de utilaje și echipamente tehnologice, dar și de mijloace de transport.

Firma patronată de frații Florian și Daniel Moruzi a achiziționat o linie de panificație nouă și una de feliere-ambalare, însă în același timp a dezvoltat linia de patiserie congelată, dublându-i capacitatea. De asemenea, Casa Pâinii a achiziționat utilaje performante pentru sectorul de cofetărie congelată, permințându-i să aibă o eficiență mai mare în producție, în condițiile în care cererea de produse de patiserie și cofetărie de pe piață este în creștere.

like facebook, stiri, botosaniFlorian Moruzi susține că investiția în noile tehnologii din domeniu era necesară pe de o parte pentru a crește capacitatea de producție, iar pe de altă parte pentru a combate criza de forță de muncă cu care firma sa se confruntă.

fabrica de paine, stiri, botosani
sursa foto: Youtube

„Am automatizat procesele de producție, pentru a evita problema lipsei forței de muncă. Spre exemplu, pâinea rotundă o trecem acum prin trei conuri ca să facem rotunjirea, astfel încât nu mai e nevoie să mai pună nimeni mâna pe ea”, a afirmat Moruzi.

În același proiect, Casa Pâinii SRL a achiziționat și zece mașini de transport, dintre care una specială pentru produsele congelate, necesare pentru distribuție.

În acest moment, Casa Pâinii livrează marfă în toate marile supermarketuri din România, printre care Kaufland, Carrefour sau Lidl, iar acum este în discuții pentru distribuție în Auchane.

De asemenea, firma botoșăneană a deschis, anul trecut, un depozit de produse congelate în Arad, pentru a deservi partea de Vest a țării, însă are un distribuitor și pe regiunea de Sud, dar alimentează zilnic și piețele din Iași sau Suceava, iar săptămânal județe precum Sibiu, Vrancea sau Cluj.

 

 

3 thoughts on “O fabrică de pâine și produse de patiserie din Botoșani investește 900.000 de euro și își dublează capacitatea de producție

  1. @cc – ai tu dovezi clare sau doar mananci… de grija caprei vecinului? Ai la dispozitie institutiile unde poti pune cate reclamatii vrei daca ai dovezi. Daca nu, nu esti decat o putoare ofticata ca altii au si tu nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *