Șeful Poliției Rutiere Botoșani: 8,3% dintre accidentele rutiere cu victime omenești au fost produse de conducători auto cu vechime de un an

teodor orhei daniela lozneanuȘeful Poliției Rutiere Botoșani, Teodor Orhei, speră ca numărul accidentelor rutiere să scadă în următorii doi ani. Acesta a declarat, miercuri, în cadrul  Comisiei Județene de Siguranță Rutieră, că este impus de la nivel național un standard securitate de reducere a accidentelor rutiere cu 50% până în 2020, față de 2010.

like facebook, stiri, botosaniPotrivit șefului Poliției Rutiere Botoșani, în 2010 au fost înregistrate în județul Botoșani 30 accidente rutiere soldate cu decese, iar în 2017 au fost 24 accidente soldate cu persoane decedate.

Sperăm ca în 2020 să ajungem la 15. Numărul accidentelor grave este în creștere, de la 129 la 144, iar accidentele soldate cu raniți grav tot în creștere, de la 118 la 129”, a spus Orhei.

Traversarea neregulamentară, nesupravegherea minorilor și prezența pietonilor pe partea carosabilă, dar și viteza la volan sunt principalele cauze ale accidentelor.

Din totalul de 506 cu victime omenești, 42 au fost produse de conducători auto cu vechime de un an, respectiv 8,3%.

Accidentele produse de șoferi începători nu sunt la un nivel îngrijorător”, a mai spus șeful Poliției Rutiere, care a adăugat că la nivelul unității s-au dispus și măsuri pentru reducerea accidentelor rutiere.

One thought on “Șeful Poliției Rutiere Botoșani: 8,3% dintre accidentele rutiere cu victime omenești au fost produse de conducători auto cu vechime de un an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *