Nu scăpăm de gripă! 14 cazuri noi înregistrate în ultima săptămână

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizataNumărul cazurilor de gripă este în scădere în județul Botoșani, însă restricțiile se mențin, în continuare, la Spitalul Județean. În ultima săptămână au fost raportate 14 cazuri de gripă, din care opt persoane au necesitat internare.

De asemenea, în perioada respectivă s-au înregistrat peste 2.3oo de cazuri de afecţiuni respiratorii, în timp ce 674 persoane au avut pneumonii.

Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că programul de vizită rămâne restricționat cu o oră.

”În urmă cu două săptămâni au fost înregistrate 26 de cazuri de gripă, din care 13 au necesitat internare. Am trecut de vârful maxim înregistrat în urmă cu o lună când erau aproape 100 de cazuri de gripă. În momentul în care nu vom mai constata cazuri de gripă, atunci vom reveni la programul vechi”, a spus Bercea.

Două cazuri de deces din cauza gripei s-au înregistrat în județul Botoșani, ultimul fiind raportat în urmă cu câteva zile la o fetiță de trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *