Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU Botoșani, operat cu ajutorul pompierilor

rex caine pompieriPatrupedul care a păzit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani mai bine de 13 ani a primit o a doua şansă. Pompierii au aflat că este bolnav şi au strâns bani pentru a-i salva viaţa.

Acum, la mai bine de o săptămână de la operaţie prietenul necuvântător s-a întors ”în post”.

like facebookBătrânul Rex a trăit în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani încă de când era pui. În prag de “pensionare”, căţelul care i-a păzit pe pompieri mai bine de un deceniu s-a îmbolnăvit.

Salvatorii au pus mâna de la mână şi şi-au dus prietenul necuvântător la veterinar pentru ingrijiiri medicale. O astfel de operaţie costa între 500 şi 800 de lei, iar în cazul lui Rex a fost un real succes.

Dorin Vasiliu, medic veterinar: “După ce am extirpat-o, avea 750 de grame. Nu era o tumoare care îi putea cauza moartea direct. Era o tumoare la nivelul gâtului, în partea din spate a occipitalului. În timp, câinele ar fi ajuns să o scarpine, să o rupă, s-ar fi infectat şi de acolo apăreau alte complicaţii.”

Impresionat de acţiunea pompierilor, medicul veterinar a suportat costurile operaţiei, iar banii strânși de salvatori sunt folosiţi pentru tratament şi hrana lui Rex.

 

Sursa: Stirile ProTV

2 thoughts on “Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU Botoșani, operat cu ajutorul pompierilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *