Vremea se înrăutățește duminică. Meteorologii au emis un nou Cod galben

vreme rea, ninsori, stiri, botosani, meteoAdministrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, o nouă avertizare de tip Cod galben potrivit căreia între orele 8.00 și 23.00, în mai multe județe, printre care și Botoșani, se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și răcire accentuată.

În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local.

like facebook, stiri, botosaniVântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com