Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani, gazda Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală, etapa interjudețeană, zona Moldovei

olimpiada de interpretare instrumentala, stiri, botosaniLiceul de Artă ,,Ștefan  Luchian” Botoșani a fost, vineri, gazda Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală, etapa interjudețeană, zona 2 – Moldova, pentru clasele III-VIII, la care participă 126 de elevi și 50 de profesori coordonatori, din județele Suceava, Iași, Piatra –Neamț, Vaslui, Vrancea, Galați, Bacău, Botoșani.

La festivitatea de deschidere au participat inspectorul școlar general, prof. Gabriel Hârtie în calitate de președinte al comisiei de organizare, prof. univ. dr. Doru Albu  de la Universitatea Națională de Arte ,,G. Enescu” Iași – președinte de onoare și membrii subcomisiilor de evaluare pentru subsecțiunile Pian, Vioară, Corzi Grave, Instrumente de suflat de de lemn și instrumente populare, Alamă –Percuție.

like facebook, stiri, botosaniConcursul se împarte în 5 subsecțiuni:

  • subsecțiunea pian – 42 participanți;
  • subsecțiunea vioară – 20 participanți;
  • subsecțiunea corzi grave – 11 participanți;
  • subsecțiunea instrumente de suflat de lemn și instrumente populare – 35 participanți;
  • subsecțiunea instrumente de suflat de alamă și instrumente de percuție – 18 participanți.

Membrii care fac parte din comisiile de examinare provin din majoritatea liceelor și școlilor de artă din zona Moldovei.

Din cei 126 elevi participanți, doar 25 se pot califica pentru etapa națională cu punctajul maxim de 100 de puncte, conform precizărilor primite de la Ministerul Educației Naționale.

Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani a mai găzduit cu succes etapa zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală clasele III – VIII, în anul 2012, iar în anul 2002 Olimpiada Națională de Muzică și Coregrafie al cărei președinte de onoare a fost celebra soprană Mariana Nicolesco.

One thought on “Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani, gazda Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală, etapa interjudețeană, zona Moldovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *