Instituţia Prefectului, alături de Direcţia Silvică în acţiunea de certificare a pădurilor cu valoare ridicată de conservare

daniela lozneanu directia silvicaSubprefectul Daniela Lozneanu a răspuns astăzi invitaţiei adresată de Direcţia Silvică, de participare la Consultarea publică privind identificarea şi managementul Pădurilor cu Valoare Ridicată de Conservare de pe raza Ocoalelor Silvice Dorohoi, Flămânzi şi Mihai Eminescu.

Instituţia se află în proces de certificare a managementului forestier în sistem FSC (Forest Stewarship Council) pentru fondul administrat de Ocoalele Silvice Dorohoi, Flămânzi şi Mihai Eminescu, ca o garanţie a unui management forestier responsabil, cu recunoaştere internaţională.
Subprefectul Daniela Lozneanu a apreciat iniţiativa Direcţiei Silvice şi şi-a oferit sprijinul în promovarea tuturor acţiunilor ce întregesc demersul.

Trebuie să conştientizăm cu toţii că gestionarea fondului forestier în mod responsabil este importantă deoarece implică protejarea mediului înconjurător, păstrarea unui ecosistem natural sănătos, în condiţiile în care sunt comunităţi în judeţul Botoşani care supravieţuiesc datorită pădurii. Vă doresc succes în demersul dumneavoastră şi sper să aibă finalitatea dorită, iar cetăţenii judeţului Botoşani să se bucure de un mediu sănătos”, a spus Daniela Lozneanu.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice, certificarea pădurilor are o componentă socială, una de mediu şi una economică. Funcţie de specificul fiecărei certificări, fiecare componentă poate avea o pondere mai mică sau mai mare. În cadrul certificării, se verifică inclusiv condiţiile de muncă ale celor care lucrează în fondul forestier- şi nu este vorba strict de silvicultori, securitate şi sănătate în muncă, echipamente de protecţie şi de muncăp, obiectivul final fiind promovarea unui management forestier optim.
Cele trei ocoale gestionează peste 19.000 de hectare de pădure şi cuprind păduri cu valoare economică ridicată.
Sursa: comunicat Cancelaria prefectului

One thought on “Instituţia Prefectului, alături de Direcţia Silvică în acţiunea de certificare a pădurilor cu valoare ridicată de conservare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *