Un angajat al Direcției Agricole Botoșani, în vizorul ANI

Directia Agricola BotosaniUn consilier din cadrul Direcției pentru Agricultură Botoșani este acuzat de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Este vorba de Paul Abuziloae, care ân perioada 20 mai 2011 – 05 decembrie 2012, a deținut și exercitat simultan funcția de consilier în cadrul Direcției de Agricultură Botoșani și calitatea de prestator în cadrul RGIC Consultanțã S.R.L., încãlcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Potrivit ANI, persoana susmenționată a încălcat următoarea prevedere legală:

art. 96, alin. (1) din Legea nr.161/2003, potrivit căruia Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

 

One thought on “Un angajat al Direcției Agricole Botoșani, în vizorul ANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *