Viața revine la normal la Hilișeu Horia. Apele s-au retras, iar copii au mers, joi dimineață, la școală. Terenurile agricole rămân sub ape

inundatii drum, hiliseu horia, stiri, botosaniDrumul de acces spre cătunul Balaban, din comuna Hiliseu Horia, care a fost inundat, miercuri, pe o lungime de aproximativ 100 de metri, ca urmare a revărsării afluenților răului Jijia, pârâurile Martin și Tiganului, a redevenit, joi, practicabil.

Primarul Ioan Butnaru susține că, deși este plin de noroi, drumul poate fi circulat, iar cei aproximativ 20 de copii din Balaban au putut ajunge, joi dimineață, la școală.

like facebook, stiri, botosani”Apa din drum s-a retras, iar copii au mers la școală, pe jos sau cu căruța. Este noroi, dar așa este la țară”, a spus Butnaru.

În schimb, în urma ploilor torențiale din ultimele zile au rămas inundate aproximativ 20 de hectare de grâu și patru hectare de pășune.

Primarul din Hilișeu Horia susține că drumul afectat de inundații urmează a intra într-un proces de modernizare, el urmând a fi asfaltat în acest an, în baza unui proiect în valoare de 4,3 milioane de euro finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

One thought on “Viața revine la normal la Hilișeu Horia. Apele s-au retras, iar copii au mers, joi dimineață, la școală. Terenurile agricole rămân sub ape

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *