Nemulțumiri în învățământ. Personalul nedidactic și angajații din inspectorate, excluși de la majorarea de 20%

liviu axintePersonalul nedidactic din unitățile de învățământ, dar și angajații din inspectoratele școlare au fost excluși de la majorarea salarială de 20%, aplicabilă de la 1 martie 2018.

like facebook, stiri, botosaniLiviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că în școlile botoșănene există o nemulțumire vizavi de această decizie discriminatorie.

Există o stare de nemulțumire în rândul acestor salariați. Vorbim de muncitori, îngrijitori, paznici, fochiști, bucătari. Mai mult, avem și memorii depuse de colegi, care sunt personal nedidactic în grădinițe și care în august 2016 au fost transferați la personal didactic auxiliar, prin Ordonanța 20 a Guvernului, având în vedere lucrul direct cu copii din grădiniță, ulterior Guvernul a anulat prevederea și i-a retrecut în categoria nedidactic. Oamenii sunt nemulțumiți. Problema este de legiferare”, a spus Axinte.

 

One thought on “Nemulțumiri în învățământ. Personalul nedidactic și angajații din inspectorate, excluși de la majorarea de 20%

  1. La grădiniță de ce nu se plătește simultanul, din moment ce se lucrează cu trei grupe? De ce nu se aplica legea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com