Medicii care lucrează în centrele de permanență primesc sume consistente din ianuarie. Vezi cea mai mare sumă plătită!

medic reteteMedicii de familie botoșăneni, care au activitate în centrele de permanență, primesc mai mulți bani din ianuarie. Creșterile de tarif sunt substanțiale, de la 12,8 lei/oră, cât încasa un medic (plus încă 50% dacă activitatea se desfășura într-un cabinet pus la dispoziție de medicul de familie titular de cabinet, asociat sau angajat, cu obligativitatea de a suporta cheltuielile cu întreținerea) ajungându-se la 40 lei/oră (plus 50% pentru categoria amintită anterior).

like facebook, stiri, botosaniPotrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate spun că bani mai mulți primesc și asistenții medicali, respectiv de la aproape 10 lei pe oră,tariful a ajuns la cel mult 22 lei pe oră.

Se plătește 40 lei pe oră medic medicină familie. În cazul medicului care participă la permanență cu propriul cabinet tariful se majorează cu 20 lei pe oră”, a declarat Carmen Nicolau, directorul CAS Botoșani.

În județul Botoșani sunt 13 centre permanență în care și desfășoară activitatea 73 de medici familie, cu gărzi de 17 ore pe zi în zilele lucrătoare și 24 de ore sâmbăta, duminica și sărbătorile legale.

Pe fiecare centru de permanență sunt între cinci și șapte medici, iar asta înseamnă că stau o zi -două pe săptămână la centre”, a mai spus Nicolau.

În urma majorărilor amintite, sunt medici care primesc și câte 18.000 lei pe lună numai pe gărzile din centrele de permanență, la care se adaugă și banii primiți pe activitatea de la cabinetul medical. În noiembrie 2017, de exemplu, cea mai mare sumă decontată pe gărzile din centrele de permanență a fost de până în 6000 lei.

Vezi aici cât primesc medicii din centrele de permanență!

 

5 thoughts on “Medicii care lucrează în centrele de permanență primesc sume consistente din ianuarie. Vezi cea mai mare sumă plătită!

  1. Banii pe care-i iau acesti centralisti de serviciu – asta fac doctorii astia, suna la 112 cum sun si eu – sunt mai multi decat ai unui profesor universitar la medicina. Chiar ne batem joc de noi, de tara asta, de banii nostri. De asta avem ce avem ca le dam unora ca astia prea mult.

  2. As vrea sa scrieți și despre eficienta muncii acestor medici, Sunt sigura ca foarte putina lume știe de existenta lor, mai nimeni nu știe când este oportun sa se apeleze la ei. Dacă tot li se plătește atât de bine pentru acest serviciu de ce oare nu se face și o campanie de informare pentru a se apela la ei și evident rolul lor sa nu fie doar la a suna la 112…iarăși se dau niște bani pentru servicii fara sens, mai toate-s anapoda în țara asta.

  3. Prea frumos i-ati numit centralisti, unii dintre ei mai au putin si te iau la bataie pentru ca ai inraznit sa le calci pragul. Primesti un perdaf… si niciun ajutor pentru cel in nevoie. Rusine!

  4. De ce pentru copiii nostri nu se aloca sume suficiente de bani pentru tratamente stomatologice? Stiti ca raman fara dinti de la varste fragede, stiti ce sume se aloca acestor medici? Nici cat salariul minim pe economie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*