Locurile de veci părăsite și fără aparținători vor putea fi atribuite altor persoane. Decizia luată de Primăria Botoșani și Protopopiat

cimitirPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a cerut societății Urban Serv, care administrează cele două cimitire din municipiul Botoșani, să facă o inventariere a locurilor de veci părăsite și care nu mai au aparținători. Flutur spune că în urma unei discuții pe care a avut-o cu protopopul de Botoșani, Lucian Leonte, s-a convenit ca locurile de veci amintite mai sus să poată fi atribuite altor persoane, pe fondul crizei de locuri de veci și până la extinderea Cimitirului Eternitatea.

like facebook, stiri, botosaniAm avut o întâlnire cu părintele protopop legat de locurile de veci din municipiul Botoșani. Am revenit la o doleanță nai veche din celălalt mandat când am încercat să explicăm că există locuri de veci care nu mai au niciun aparținător.  Sunt părăsite, uitate, darămite să mai plătească cineva o eventuală concesiune, și atunci am dispus să se facă o inventariere a acestor locuri de veci care nu sunt sub contract cu noi, care sunt în paragină si nu mai are cine să le îngrijească. Să le atribuim altor persoane, cu obligativitatea ulterioară ca cel care își va construi să specifice pe monument și numele persoanei care a fost înainte înmormântată și să facă orânduielile bisericești”, a spus Flutur.

Municipalitatea are în vedere extinderea Cimitirului Pacea, însă se fac demersuri și pentru preluarea terenului unde există stația Radio, la ieșirea spre Iași.

Se va interveni pe regulamentul de administrare a cimitirelor și osemintele vor rămâne acolo. Obligativitatea este să specifice numele celui înmormântat. Am avut ideea să facem un osuar, dar nu am obținut acea dispensă de la mai marii bisericii, iar varianta asta este acceptată”, a adăugat Flutur.

One thought on “Locurile de veci părăsite și fără aparținători vor putea fi atribuite altor persoane. Decizia luată de Primăria Botoșani și Protopopiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *