Ofițerul din Botoșani care a condus o misiune românească în Afganistan, avansat în grad prin ordin al ministrului Apărării

cristinel colibaba, stiri, mihai fifor, ministrul apararii, stiri, botosaniOfițerul din Botoșani care a condus o misiune românească în Afganistan a fost avansat în grad, în această săptămână, prin ordin al ministrului Apărării. Este vorba de Comandantul Batalionului 280 Infanterie Protecţie a Forţei „Brave Hearts”, Cristinel Colibaba, care s-a întors, alături de militarii săi, dintr-o misiune de șase luni desfășurată în Afganistan.

like facebook, stiri, botosaniBotoșăneanul Cristinel Colibaba a fost avansat de la gradul de locotentent- colonel la gradul de colonel în cadrul unei ceremonii la care au luat parte ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, prilejuită de repatrierea militarilor din Batalionul 280.

cristinel colibaba, ministrul apararii, stiri, botosani„Misiunea Resolute Support a fost pentru noi o provocare extrem de dificilă, datorită mediului ostil şi instabil în care ne-am aflat. Am înfruntat lucruri noi, greutăţi cu care niciun alt detaşament nu s-a confruntat. Profesionalismul şi dăruirea militarilor pe care i-am condus, însă, şi-a spus cuvântul. Am acţionat ca o echipă, în care fiecare a dat ce a fost mai bun„, a spus ofițerul botoșănean în vârstă de 43 de ani.

Repatrierea celor peste 400 de militari, care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2017 – februarie 2018, a fost marcată ieri, 8 martie, printr-o ceremonie militară care a avut loc, joi, în Piața Unirii din municipiul Focșani.

cristinel colibaba, ministrul apararii, stiri, botosaniMilitarii Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței ”Brave Hearts” au executat misiuni de asigurare a securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane. De asemenea, au acordat asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane, au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *