Costel Enache: Eu cred că nu trebuie să scăpăm din atenţie şi din concentrare meciul cu Juventus

stiri, botosani, costel enacheAntrenorul FC Botoșani, Costel Enache, se așteaptă ca jucătorii săi să trateze meciul cu Juventus București, de vineri, 9 martie, cu maximă seriozitate și concentrare. El susține că nu are ce să le reproșeze jucătorilor vizavi de rezultatele de până acum.

like facebook, stiri, botosaniE importat să avem jucători proaspeţi la fiecare meci. E clar că avem soluţii foarte bune în cadrul lotului şi cu siguranţă vom folosi soluţiile cele mai bune la fiecare meci, dar trebuie luate lucrurile pas cu pas. Eu cred că nu trebuie să scăpăm din atenţie şi din concentrare meciul cu Juventus. Am mai făcut-o o dată şi cu cele două puncte pierdute am ratat un an întreg şi aşa că aş vrea să rămânem concentraţi pe ceea ce urmează în cea mai apropiată perioadă, jocul cu Juventus. […] Nu ei sunt vinovaţii pentru ceea ce s-a întâmplat. Noi nu am avut eficienţă la finalizare. Chiar şi zilele astea am revăzut jocul cu Juventus. Nu am multe de reproşat jucătorilor. Au încercat, au jucat, s-au luptat şi asta trebuie să remarc în continuare, chiar dacă nu am avut eficienţă. Am avut momente în care poate am fost confuzi în joc. Sub nicio formă nu pot să le reproşez jucătorilor că nu au luptat. Asta pentru mine înseamnă foarte mult, înseamnă că jucătorii doresc ceva, jucătorii acceptă lupta şi sunt nişte premise că lucrurile se pot îndrepta foarte bine. Nu avem obiectiv de a ne lua o revanşă. Trebuie să învăţăm din ce am greşit. Nu avem voie să repetăm ceea ce am făcut greşit. Putem face alte greşeli în jocul de fotbal, pentru că este inevitabil, dar nu aceleaşi”, a spus Costel Enache.

Antrenorul recunoaște că nu mai este o presiune la fel de mare pe FC Botoșani, dar  obiectivul echipei este de a corecta ceea ce a greșit și Cupa României.

Nu cred că o să vedem diferenţe mari, spectaculoase de joc. Sub nicio formă. Într-acdevăr, nu mai este o presiune foarte mare, dar, în acelaşi timp, aveam şi o motivaţie foartebună. Nu ştiu dacă acum jucătorii găsesc din locul 7 o motivaţie la fel de bună ca play off. Şi eu trebuie să mă întreb acelaşi lucru. E clar că obiectivul play off a fost unul care ne-a ocupat mintea în totalitate şi nu numai mintea, ci şi sufletul”, a spus Enache.

Deși FC Botoșani nu și-a atins obiectivul propus la început, Costel Enache susține că echipa își poate lua revanșa printr-o performanță foarte bună în Cupa României.

„Toată lumea vorbeşte de un nou campionat, dar eu personal nu pot să abordez diferit lucrurile. Pentru mine este un an competiţional. Lucrurile trebuie luate într-o complexitate. Nu pot să fac o diferenţă între prima parte şi a doua, între un campionat şi celălalt. Chiar dacă am ratat un obiectiv de care am fost foarte aproape, un obiectiv foarte important, nu pot să dau deoparte munca de atâtea luni a jucătorilor, o perioadă în care s-au luptat de la egal la egal cu echipe puternice. Uitaţi-vă că am reuşit să fim la acelaşi nivel cu Dinamo, un club cu pretenţii mult mai mari decât noi. Sunt lucruri bune, lucruri pozitive. Sigur, rămâne frustrarea, durerea şi regretul tuturor că am pierdut o şansă foarte mare. Trebuie să mergem mai departe, chiar dacă avem suferinţe. Lucrurile pot fi corectate cu o performanţă foarte bună în Cupa României şi, de ce nu, cu un loc 1 în play out. E o luptă care cred că ne poate motiva”, spune Enache.

Meciul dintre FC Botoșani și Juventus București va avea loc vineri, de la ora 18.00.

One thought on “Costel Enache: Eu cred că nu trebuie să scăpăm din atenţie şi din concentrare meciul cu Juventus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *