FOTO! Protest spontan la Spitalul Județean: Noi plecăm acasă cu 45-50% din salariul actual. Pentru ce venim la serviciu?

protest sponsan spitalul judetean biologi 1Câțiva zeci de angajați ai Spitalului Județean ”Mavromati” au declanșat, miercuri dimineață, un protest spontan. Oamenii au ieșit în fața unității spitalicești, nemulțumiți de discriminările aduse în sistem de Legea salarizării unitare. Este vorba de biologi, chimiști, biochimiști, infirmieri și personal TESA, farmaciști și psihologi care nu fost săriți de la majorările salariale din sistemul sanitar.

Ei spun că de când au trecut contribuțiile de la angajator la angajat, salariile le-au fost diminuate. Un chimist biolog principal cu ultima gradație și 20 de ani vechime are un brut de 4.700 lei, iar în mână primește în jur de 2.500 lei.

like facebook, stiri, botosaniProtestul spontan este de două ore, timp în care se vor asigura doar urgențele medicale la aceste compartimente.

Am rămas singurii din sistem la care nu ni s-au mărit salariile. Așa este legea făcută. Vom continua protestele până ne vom face auziți. Li s-au mărit salariile la medici, dar medicii nu pot face actul medical până nu primesc rezultatele analizelor care sunt efectuate de noi. Activitatea este blocată și se asigură doar urgențele. La ora actuală, vom avea salarii mai mici decât asistenții pe care îi coordonăm. Avem mii de probe de făcut pe zi. Ieșim și la ora 17-18 din laborator, după ce dăm diagnosticele la medici. Am fost lăsați pe dinafară”, a declarat Geta Agavriloaie, biochimist.

O infirmieră a făcut apel atât la asistenți, cât și la medici să susțină protestul lor, pentru că spune ea ”suntem o categorie importantă în actul medical și nu poate funcționa echipa fără infirmieră și îngrijitoare”.

Doamna Olguța Vasilescu a declarat că se vor mări salariile pentru toți și se va pleca în special către cei cu salarii mai mici. S-a aplecat probabil, dar cu dosul. Pe noi ne-a vitregit”, a spus infirmiera.

Salariații se plâng că dacă până anul trecut se reținea din salariu 36,5%, acum, dar de când s-au băgat cheltuielile de la salariat la angajator se reține din salariu 45%.

Vor cădea toate sporurile. Plus că această valoare de 45% este aplicată pe noul salariu, ceea ce înseamnă iar o diminuare. Noi plecăm acasă cu 45-50% din salariul actual. Pentru ce venim la serviciu?”, a declarat Antoaneta Rodica Roca, prim-vicepreședinte Sindicat Sanitas.

Aceste categorii de salariați au depus un memoriu la conducerea Spitalului și la nivel național prin federație. Ei au spus că așteaptă un răspuns la revendicări și funcție de acesta vor decide dacă vor continua sau nu protestele.

protest spontan spital

protest spontan spital 1

protest spontan biologi spitalul judetean

One thought on “FOTO! Protest spontan la Spitalul Județean: Noi plecăm acasă cu 45-50% din salariul actual. Pentru ce venim la serviciu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *