Soluție finală în dosarul în care fostul director al Memorialului Ipotești a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul director al Memorialului Ipotesti, Valentin Cosereanu
Fostul director al Memorialului Ipotesti, Valentin Cosereanu

Soluție finală dată de judecători în dosarul în care fostul director al Memorialului Ipotești a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Magistrații Curții de Apel Suceava au decis, luni, achitarea lui Valentin Coşereanu în dosarul în care a fost judecat alături de contabila sa, Livia Muşat Sturza pentru abuz în serviciu.

Cei doi au fost acuzaţi că au făcut mai multe achiziţii defectuoase la Centrul de Studii Mihai Eminescu, în perioada când se aflau la conducere, însă Curtea de Apel Suceava a decis, definitiv, achitarea lor.

În 2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a lui Coşereanu Valentin şi Muşat Sturza Livia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje patrimoniale.

like facebook, stiri, botosaniPotrivit procurorilor, cei doi, în timpul în care erau director şi respectiv contabil la Memorialul Ipoteşti, în perioada 2005- 2008, au făcut diverse achiziţii de bunuri muzeale nejustificate, aducând un prejudiciu de peste 400 000 de lei.

Latura civilă a acestui dosar nu a fost soluționată.

One thought on “Soluție finală în dosarul în care fostul director al Memorialului Ipotești a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *