Vremea se încălzește. Ce temperaturi anunță meteorologii în următoarele două săptămâni

Ghiocel3Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 5-18 martie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Moldova, vremea rece, geroasă dimineața la începutul intervalului, va intra într-un proces de încălzire, urmând ca în data de 11 martie mediile maximelor și minimelor să se situeze peste normele perioadei.

like facebookAstfel, media maximelor va crește de la 0…1 grad pe 5 martie spre aproximativ 12 grade în zilele de 11 și 12 martie, iar minimele de la -14 grade în prima zi a intervalului spre 3…4 grade în datele de 11 și 12 martie. Ulterior zilei de 12 martie, până la mijlocul celei de-a doua săptămâni se întrevede o ușoară scădere a temperaturilor medii maxime și minime, pentru ca după această dată (14 martie) și până spre sfârșitul intervalului tendința acestora să fie de creștere ușoară de la o zi la alta. Astfel maximele vor scădea de la valori medii de 12 grade spre 10…11 grade în 14 martie, apoi vor crește spre 13…14 grade în data de 18 martie.

Media minimelor va scădea de la valori de 3…4 grade la începutul celei de-a doua săptămâni spre valori în jurul a 1 grad în data de 15 martie, apoi vor crește spre valori în jurul a 3 grade în 18 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în data de 6 martie, apoi în perioada 11 – 15 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *